Vad ska man tänka på när man anlitar flyttstäd?

Att flytta kan i sig vara en väldigt påfrestande och stressigt. Allt från att organisera packningen och transporten av alla din möbler kan vara överväldigande, när man samtidigt ska kunna fokusera på jobbet och ta hand om familjen. 

Ett sätt att underlätta denna börda är att anlita en städfirma för flyttstäd. Genom att göra detta kan du släppa stressen över att behöva städa din bostad när du väl fått ut alla dina möbler, och istället fokusera på alla andra delar av flyttprocessen. 

Men när det finns så många flyttstädningsföretag där ute, hur väljer du vilket som är rätt för dig? Ja, det är inte helt lätt att svara på denna fråga, då det finns en hel del olika faktorer att ta i beaktning. Vi kommer här idag hur som helst dela med oss av några tips om vad du bör tänka på när du ska anlita städfirma för flyttstäd.

Jämför priset hos flera olika städfirmor

Det första du bör tänka på när du väljer en flyttstädare är priset. Gör din research och jämför företag så att du kan få det bästa erbjudandet för dina behov. Du bör också ta hänsyn till extrakostnader som parkering, reseavgifter och andra diverse kostnader.

Vissa företag kommer såklart debitera mer än andra, och i vissa fall finns det goda skäl till varför dem gör det. Kanske har de bättre utrustning, gör en mer genomgående städning, eller så kanske det beror på att de kan komma ut och jobba på väldigt kort varsel.

Vad erbjuder städfirman?

Denna punkt hör i mångt och mycket ihop med den ovanstående, då mängden tjänster som ett städföretag erbjuder vanligtvis har en direkt korrelation med priset. Vissa företag erbjuder till exempel bara grundstädning, medan andra kan erbjuda extra tjänster som fönsterputs, rensning av golvbrunnar och liknande.

Med detta i åtanke är det därför det är viktigt att alltid kolla upp i detalj vad städfirman som du lutar åt att anlita faktiskt erbjuder. Om ett företag endast erbjuder grundläggande städning till ett dyrt pris är det troligt att du kan hitta bättre värde någon annanstans.

Kontrollera kundernas omdömen 

En av de mest användbara sakerna att göra när du försöker bestämma dig för vilken flyttstädare du ska anlita är att kolla in kundomdömen. Detta ger dig en uppfattning om vilken typ av service du kan förvänta dig från städfirman.

Om företaget är etablerat och varit verksamma under längre tid kommer det sannolikt finnas omdömen från tidigare kunder tillgängliga. Genom att ta del av dessa kommer du får du en inblick i vilket resultat du kan förvänta dig, och om det är ett företag värt att anlita eller inte. 

Alla städfirmor är inte lika flexibla

Det är bra att känna till att alla städfirmor är inte lika flexibla när det kommer till hur snabbt de kan komma ut och arbeta och hur de kan anpassa sina tjänster till dina behov.

Är det så att du är i behov av akut flyttstäd i Göteborg så kan det finnas aktörer som kan hjälpa dig med detta. Vi rekommenderar att du kollar runt lite på nätet för att bilda dig en uppfattning om utbudet av städfirmor som erbjuder snabb och akut flyttstädning.