Sevärdheter i Stockholm – 5 platser du måste besöka

Sveriges huvudstad Stockholm är en fantastisk stad med massvis av saker att göra och se. Om du planerar en semester i vår huvudstad så har vi här nedanför listat 5 platser som du måste besöka när du besöker Stockholm.

Det finns såklart fler saker att göra och se, men detta är ett litet urval som vi tror passar de flesta. Om intresset kring detta är stort är det möjligt att vi skriver en uppföljare längre fram!

1. Riksdagshuset

Riksdagshuset är en vacker byggnad vid Riddarfjärden. Byggnaden stod färdig 1905 och är hemmet för Sveriges riksdag. Byggnaden ritades av Aron Johansson. Sveriges riksdag är en av Stockholms mest populära attraktioner och tusentals människor besöker den varje år för att bevittna dess utsmyckade prakt.

2. Nationalmuseum

Nationalmuseumet är Sveriges äldsta museum och en av Stockholms mest populära attraktioner. Museet har ett brett utbud av utställningar som visar konstens utveckling i Sverige från medeltid till nutid.

3. Museet för modern konst

Moderna museet är ett av Stockholms nyaste museer. De senaste 200 årens konst finns representerad i museets tre våningar. Bland de verk som visas finns målningar av konstnärer som Picasso, Dali och Chagall samt grafik av Miro, Kandinsky, Léger och Warhol.

4. Det nationella historiska museet

Nationalhistoriska museet ligger i Nobeldistriktet i Stockholm. Museet har en omfattande samling av historiska föremål som vapen, kläder och smycken som tillhört framstående svenskar från medeltiden till idag.

5. Skansen friluftsmuseum

Skansen är ett av Europas största friluftsmuseum som ligger på Djurgården. Det öppnades 1891 för att visa hur människor levde i Sverige förr. Museet har över 100 byggnader, bland annat hus, gårdar, verkstäder och till och med en kyrka. Du kan också se kor, hästar, grisar och får i Skansens betesmarker.

Boka din resa

Som du kan se erbjuder Stockholm många alternativ att utforska. Vare sig det handlar om att lära sig om svensk kultur eller om världen omkring oss finns det något för alla i denna underbara stad.

Enligt oss finns det inget att vänta på, utan om du inte redan gjort det bör du boka din resa redan nu. Vi hoppas att den här listan har varit till såväl hjälp som inspirerande. Dela gärna med dig av artikeln till andra som du tror kan vara intresserade av att läsa den och få bättre koll på sevärdheter i Stockholm.