Såhär kan du få fler besökare till din hemsida

Letar du efter sätt att öka antalet besökare på din webbplats? Då har du tur! Det finns faktiskt flera olika effektiva saker du kan göra för att uppnå just detta.

I den här artikeln diskuterar vi några av de bästa metoderna för att locka till sig en större mängd trafik. Vi kommer också att ge några tips för att optimera din webbplats så att den kan bli mer synlig på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Marknadsför din sajt via artikelpubliceringar

Ett av de bästa sätten att få mer trafik till din webbplats är att använda sig av artikelmarknadsföring. Genom att skriva artiklar och skicka in dem till sajter som är villiga att publicera dem kan kan du få en stadig ström av trafik från dessa webbplatser, men även länkkraft som i sin tur är till hjälp för att förbättra hemsidans SEO och därmed ökar sannolikheten för bättre placeringar i SERPen.

För att komma igång med artikelmarknadsföring skriver du helt enkelt en artikel som är relaterad till ämnet för din webbplats. Skicka sedan in artikeln till en webbplats som tar emot bidrag från gästskribenter. Se till att inkludera en länk tillbaka till din webbplats i texten så att läsarna kan besöka din webbplats efter att ha läst din artikel. Men länken bidrar alltså även till en ökad länkkraft för din webbplats vilket är positivt.

Denna artikel om bilbesiktning är ett exempel på hur denna typ av marknadsföring kan se ut i praktiken. Ta inspiration från det upplägget och se till att du anpassar det för din sajt och den sajt som du ska skicka in artikeln till.

Kvalitet framför kvantitet

När det kommer till artikelmarknadsföring är kvalitet verkligen viktigare än kvantitet. Många webbplatsägare verkar tro att ju fler länkar du har från andra sajter desto bättre, men detta är långt ifrån hela sanningen.

Visst är det bra att ha länkar från flera olika sajter, men om dessa länkar kommer från webbplatser med låg kvalitet eller sådana som klassas som spam så kommer de inte att vara till någon större nytta för dig. De kan till och med skada din webbplats rykte.

Det är mycket bättre att fokusera på att få en handfull kvalitetslänkar än hundratals länkar från webbplatser av låg kvalitet. Fundera därför noga igenom hur du ska gå tillväga så att du har ett upplägg som du tror kan generera bra resultat.