Kan man bleka tänderna hemma?

Du kanske har sett reklam för tandblekningsprodukter på TV. De får det alltid att se ut som om det är så lätt att få vitare tänder på bara några minuter. Men kan du verkligen uppnå så himla bra resultat genom att bleka tänderna hemma?

Sanningen är att tandblekning hemma kan vara ganska effektivt. Det är dock viktigt att förstå att det finns vissa begränsningar för tandblekningskit för hemmabruk. De kanske till exempel inte kan ta bort alla typer av fläckar från dina tänder. Och om du har känsliga tänder kan du komma att uppleva ett visst obehag under och efter behandlingen.

Vilka är begränsningarna för tandblekning i hemmet?

Tandblekningsprodukter för hemmet är generellt sett inte lika starka som de som används av tandläkare. Det betyder att de kanske inte kan ta bort alla typer av fläckar från dina tänder. Med det sagt har dessa produkter kommit väldigt långt under de senaste åren, och de finns faktiskt de som är nästintill lika bra som den tandblekningsbehandling tandläkare använder sig av.

En annan nackdel är att du som har känsliga tänder kan komma att känna ett visst obehag av behandlingen. Detta beror på att blekmedlen i tandblekningsprodukterna. Så om du väljer att bleka tänderna hemma på egen hand bör du vara uppmärksam på detta och sluta använda dem om obehaget blir för stort eller om du upplever några andra jobbiga effekter av tandblekningen.

Vilka olika typer av tandblekningsprodukter finns det?

Tandblekningsprodukter för hemmet finns i olika former, t.ex. geler, remsor och whitening strips. Varje typ av produkt har sina egna fördelar och nackdelar.

Tandblekningsgel är en av de populäraste typerna av tandblekningsprodukter för hemmabruk. De är vanligtvis lätta att applicera och används tillsammans med en UV-lampa eller laser.

Tandblekningspenna är en annan populär typ av tandblekningsprodukter som du kan använda hemma. Det grymma med dessa pennor är att de lättare kan komma åt specifika områden på tänderna, som du annars skulle haft svårt att bleka.

Whitening Strips: Ett annan väldigt prisvärd tandblekningsprodukt som kan ge riktigt bra resultat är whitening strips. Denna produkt består helt enkelt av remsor med en redan fäst blekningsgel som sätts fast på dina tänder.

Hur snabbt kommer man att kunna se resultat?

Hur snabbt du ser resultat av tandblekningen beror på många faktorer, till exempel vilken typ av produkt du använder, hur ofta du använder den och hur pass missfärgade dina tänder är.

I allmänhet ser dock de flesta människor vissa resultat efter bara några få behandlingar. Om du har riktigt missfärgade tänder kan det dock ta det krävs lite längre tid innan man ser några resultat.

Sammanfattningsvis

Tandblekning hemma kan vara ganska effektivt, men det finns vissa begränsningar. Tandblekningsprodukter för hemmet är till exempel inte lika starka som de som används av tandläkare och de kanske inte kan ta bort alla typer av fläckar från dina tänder.

Med det sagt det finns många olika typer av tandblekningsprodukter som du kan använda hemma, och med de flesta kommer du kunna se resultat efter bara några få behandlingar. Så om du funderar på att bleka tänderna hemma är det definitivt värt att ge det ett försök!