Hur lagar man den perfekta pizzan?

Det tar tid att göra den perfekta pizzan. Hemligheten är mycket tålamod, att prova sig fram och förstå vilka ingredienser som fungerar bäst tillsammans. Du kan inte bara lägga till vilka toppings som helst eller köpa en färdigbakad deg i affären – det är nämligen inte så det går till om du vill ha ett bra resultat.

Att bemästra denna klassiska maträtt tar tid, men med tiden kommer du lära dig – och i slutändan kommer allt det hårda arbetet att ha varit värt det!

I denna artikel kommer vi dela med oss av ett par olika tips på hur du kan laga den perfekta pizzan. Notera att detta inte bör ses som en fullständig guide till allt gällande pizza. Det finns extremt mycket att lära när det kommer till detta ämne, och om vi skulle inkludera allt hade denna artikel blivit alldeles för lång.

Degen är A och O

För att göra en bra pizza behöver du en bra deg. Därför är det alltid bäst att köpa ingredienserna till din egen hemmagjorda deg i din lokala stormarknad/ livsmedelsbutik. De 3 ingredienserna som du behöver köpa hem är: mjöl, jäst och salt.

Vilket mjöl ska man köpa? Vår rekommendation är att välja ett mjöl som är tillverkat av vete utan tillsats av gluten. Det finns olika sorters mjöl och du bör välja det som passar din smak bäst. Observera: ju högre proteinhalt mjölet har, desto smakrikare blir din pizza!

Toppings efter preferens

När det kommer till val av topping på din pizza bör du välja de som just du gillar. En del tror att man bara kan köpa vilka topping som helst, men om du vill göra en perfekt pizza behöver du köpa topping av god kvalitet.

Köp inte bara det första billiga paketet med ingredienser från din lokala matvarubutik – välj något med hög kvalitet som är värt varje krona. Visst, det kanske kostar lite extra, men resultatet blir att du får en riktigt god pizza vilket enligt oss är klart värt en lite högre kostnad.