Här är 4 (smarta) sätt på hur du kan minska dina fasta utgifter

Det är inte ovanligt för många hushåll att ha större utgifter än vad de har råd med. Men det behöver inte vara på det viset! Det finns saker som kan göras för att minska dina månadskostnader och få mer pengar över i fickan varje månad.

Vi på Bang är medvetna om problemet kring för stora månadskostnader i många hushåll och har därför valt att göra en lista med 4 (smarta) sätt som du kan minska dina fasta månadskostnader på.

Säg upp onödiga abonnemang

De flesta företag som Spotify och Netflix erbjuder en gratis provperiod. Det du kan göra är att utnyttja det och sedan avbryta prenumerationen innan provperioden är slut eller om du inte vill fortsätta använda deras tjänst.

En hel del människor sitter med flera abonnemang som de inte använder. De låter pengarna ticka iväg helt i onödan, vilket kanske inte är så smart eftersom det är så himla lätt att avsluta dessa typer av abonnemang. I de flesta fall har streamingtjänster ingen bindings- eller uppsägningstid, vilket innebär att du kan göra dig av med dessa abonnemang direkt om du vill.

Byt till ett billigare elavtal

Enligt undersökningar är el en av de största utgifterna för de flesta hushåll varje månad. Om du precis som många andra har ett alldeles för dyrt elavtal kan du spara mycket pengar genom att byta till en annan elleverantör. Det betyder inte att du måste byta energibolag, för det finns flera företag som använder sig av förnybar energi och erbjuder bra priser.

Du kan också sänka dina månadskostnader genom att göra små förändringar i elanvändandet, till exempel genom att stänga av de apparater du inte använder. Gällande byte av elavtal rekommenderar vi att du tar hjälp av jämförelsesajter på nätet. Med hjälp av dessa tjänster kan du helt kostnadsfritt få hjälp med att hitta det billigaste elbolaget på marknaden.

Se över ditt mobilabonnemang

Precis som med elavtal kan mobilabonnemang vara väldigt dyra och bara stå och ticka pengar varje månad. Oftast har dessa abonnemang en bindningstid vilket innebär att du inte kan byta abonnemang under en viss tidsperiod. När väl bindningstiden löpt ut kan det dock vara en riktigt smart idé att du kollar över om det finns några billigare alternativ för dig.

Många svenskar har alldeles för dyra mobilabonnemang där de betalar för fri surf och andra tjänster som de kanske inte behöver. Vårt tips är att du räknar ut hur mycket data du använder i snitt per månad och därefter väljer ett mobilabonnemang som matchar din förbrukning.

Håll koll på var pengarna tar vägen

Ett av de enklaste sätten att minska dina månadskostnader på är att se över var du spenderar dina pengar. Du kommer sannolikt att upptäcka att du gör många onödiga inköp som du skulle kunna undvika.

Om du vill hålla koll på dina utgifter varje månad rekommenderar vi att du antingen skaffar ett anteckningsblock där du fyller i alla dina inköp eller använda dig av appar på din telefon där du kan få hjälp med att helt automatiskt hålla koll på dina inkomster och utgifter.