Flertalet fördelar med att samla dina lån till ett större lån

Sveriges finansiella landskap förändras. Allt fler skuldsatta personer letar efter sätt att förbättra sin ekonomi, och fördelarna med att samla alla dina lån hos en enda långivare blir allt mer kända för de positiva effekter som de kan ha på ekonomin.

Att samla dina lån är egentligen inte något särskilt invecklat. Det innebär kort och gott att du ansöker om ett nytt privatlån som används för att betala tillbaka alla dina befintliga privatlån, snabblån, avbetalningar och kreditkortsskulder. Så istället för flera massor av små krediter hos flera olika långivare och banker skaffar du dig ett större lån från en och samma aktör.

Nu ska vi ta en titt på de största fördelarna med att samla ihop lånen till ett stort lån!

Få hjälp att hitta de de förmånligaste samlingslånen

Om du redan bestämt dig för att ansöka om ett samlingslån bör du först och främst se till att hitta ett så förmånligt alternativ som möjligt. Det är aldrig en smart idé att ansöka om första bästa lån, utan du bör snarare låta denna process ta tid, och jämföra alla dina olika alternativ innan du bestämmer dig för hur du ska göra.

Ett sätt som man kan gå tillväga är till exempel genom att ta hjälp av webbplatsen Låneförmedlarguiden.se. På deras hemsida har de sammanställt Sveriges bästa samlingslån utan säkerhet med låg ränta för dig som vill samla krediter mellan 5 000–600 000 kr med en löptid på 1–15 år. Onlinetjänsten är helt gratis att använda så det finns egentligen inga nackdelar med att ta hjälp från dem.

Minskade månadsbetalningar

När du konsoliderar dina lån till ett större så finns det en stor chans att du kommer kunna få lägre ränta än vad du för närvarande betalar för alla dina enskilda lån.

Genom att minska antalet månadsbetalningar som du måste göra varje månad kommer din sammanlagda ränta i många fall kunna bli mycket lägre, vilket innebär att du kommer kunna spara en hel del pengar på sikt.

Bättre översikt och tydlighet

En annan av de största fördelarna med att samla ihop dina lån är att du får en mycket tydligare överblick över din ekonomiska situation. Med alla dina skulder samlade i ett enda lån blir det mycket lättare att se hur mycket skulder du faktiskt har.

En annan stor fördel med samlingslån är att du bara har en månadsbetalning att göra i stället för flera. Detta kan vara en verklig lättnad för dig som har svårt att betala fakturor i tid, eftersom du på så sätt blir mindre benägen att missa betalningarna som ska in.

Förbättrat kreditbetyg

En god kreditvärdighet kan det vara till stor hjälp när du behöver låna pengar i framtiden. Ett dåligt kreditbetyg kan däremot göra det mycket svårare och dyrare att låna pengar.

Och en av fördelarna med att samla dina lån är att du genom att göra det förbättrar ditt kreditbetyg. Detta beror på att du har en enda månadsbetalning som är lätt att hantera, vilket i sin tur gör det lättare för låneföretagen att övervaka din kredithistorik.