Allt du behöver veta innan du anlitar flytthjälp

Är du på väg att flytta och behöver hjälp? Isåfall bör du överväga att anlita en flyttfirma. Detta är ett utmärkt alternativ för många människor, men det är viktigt att veta vad man ska titta efter innan du fattar ett beslut.

I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta innan du anlitar flytthjälp. Dessa saker kommer vara väsentliga oavsett om du söker efter flyttfirma Västerås eller något annat område i Sverige. Vi kommer att diskutera allt från försäkringar och ansvarsskydd, till hur man kan få billigare pris på tjänsten och mycket mer.

RUT-avdrag för flytt

Från och med den 1 augusti 2016 har det varit möjligt att begära RUT-avdrag när du anlitar en flyttfirma för att flytta till en ny bostad. Detta innebär alltså att du inte behöver betala fullpris för tjänsten, utan du behöver istället bara betala för hälften av arbetskostnaden.

RUT är en svensk förkortning som står för ”renhållning, underhåll, tvätt” och är en skattelättnad för tjänster som utförs i ditt eget hem och du kan använda detta avdrag upp till 75 000 kr/ person i hushållet varje år (tidigare50000kr/personochår).

Du kan idag få avdrag på all flytt av möbler och bohag mellan din tidigare och nya bostad. Det går dock även att få avdrag om möblerna skickas till ett tillfälligt förråd. Men kom ihåg att RUT-avdraget endast går att dra av på arbetskostnaden.

Anlita ett företag med bra recensioner

När du letar efter en flyttfirma är det viktigt att du gör en ordentlig research. Ett sätt att börja är att läsa recensioner på nätet. På så sätt får du en uppfattning om vad tidigare kunder har tyckt om den tjänst som har erbjudits.

Läs Flytt & Städfix goda kundomdömen på deras hemsida Flyttfirma-malardalen.se. Som du kommer att se har de goda omdömen från tidigare kunder, och erbjuder dessutom en heltäckande tjänst från början till slut.

Erbjuder flyttfirman garantier och försäkringar?

När du anlitar en flyttfirma är det viktigt att se till att de är försäkrade. Det ger dig sinnesro om något går fel under flytten. Företaget bör också erbjuda någon form av garanti, så att du kan vara säker på att de åtgärdar eventuella problem som kan uppstå.

Detta är inte en självklarhet hos alla flyttfirmor det är därför viktigt att kontrollera detta innan du anlitar ett företag. Vi hoppas att dessa tips har varit till hjälp och att du nu känner dig tryggare när det gäller att anlita flytthjälp.

Lycka till med din flytt!